Roma!
Mijn eerste week zit erop..Het was moeizaam, kleine beetje stressvol maar vooral erg spannend en leuk..!! :)) Zo was ik dus vrijdag met Antonio naar de app gaan kijken.. 10u hadden we afgesproken.. 11u was de geweldige huurbaas pas daar.. Een goede binnenkomer.. Hij heeft 2 app te verhuren.. Ze waren allebei nieuw en in beide app waren ze nog bezig met werken.. eerste app viel erg tegen.. alles was echt super vies.. er sliepen al mensen in die de afwad meters hoog hadden staan.. (ook al mag mijn kamer een zooi zijn daar kan ik toch niet tegen..) ik bedoel.. het moet wel beetje schoon blijven.. :P Dus daar was ik al snel uitgekeken.. 2de app.. was op zich wel echt mooi.. 2 persoonsbed.. grote kamer..met grote kast..plus... EEN BALKON!! echt een groot balkon... ik zag me daar wel al zitten in de zon.. Verder werd alles wel nog niet gemaakt dus ze waren wel aant werken in de keuken en badkamers.. die zagen er ook echt smerig uit..bleh.. Maar goed.. Iets van binnen zei me dat ik het niet moet doen..het voelde van de ene kant goed aan.. van de andere kant niet.. Maarja.. als ik dit nu niet zou nemen dan moest ik weer op zoek naar iets anders en dan ging er weer zoveel tijd overheen blabla... dus ik had maar besloten de dag erna..(zaterdag) te komen..Antonio had me vanalles uitgelegd wat die man had verteld (aangezien die vent geen engels sprak) dus had ik zaterdag mn spulletjes gepakt en was met Danilo terug gegaan naar de app.. (antonio kon helaas niet..) Toen bleek...dat die vent tegen antonio iets heeel anders had verteld als dat hij nu tegen danilo zei... Probleem is..Danilo spreekt ook bijna geen engels.. :P dus ik heb wel verstaan wat ze bedoelde maar ik dacht echt van: heb ik dat nu wel goed verstaan..?? Ik moest namelijk 3 maanden vooruit betalen.. dus ik zou de eerste keer iets van 1100 euro moeten betalen.. en dan gwn elke maand een bedrag van pak ong 450,- PLUS ik MOEST tot minimaal september blijven.. als ik eerder weg zou gaan dan zou die maanden wat ik vooruit betaalde (soort van borg) komen te vervallen en zou ik dat dus verliezen... Ja daaaaag..!! dus ik mijn mama opgebeld om me even te helpen of ik alles wel goed had verstaan.. en bleek indd dat dat dus zo moest.. zij wilde namelijk ook zekrheid blabla.. maarja vreemde was dat ie tegen antonio zei dat ik eventueel ook 2 maanden kon blijven..nja heel vaag allemaal.. het voelde iig niet goed.. dus wilde er nog even over nadenken..
Ik was die vrijdag trouwens met Danilo naar een Supeeeerrr leuke locale... ja.. wat is het.. niet echt een disco maar een zaal met alleen maar reggea muziek gegaan.. En alleeeen maar italiaanse mensen.. dus geen toeristen.. echt super leuk..!! goedkoop ook.. leuke muziek.. waren ook live mensen aant zingen.. echt heel leuk...met Danilo zijn vrienden.. Ook hele leuke mensen.. jaaa was een top avondje.. die zaterdag avond was ik ook nog ff 2 uurtjes met Danilo naar een of ander buitenstaand feest gegaan.. ook erg gezellig.. ik was alleen hartstikke moe en hadden zijn vrienden me rond 4u naar de app gebracht waar ik die nacht gratis kon verblijven.. ipv een B&B te zoeken.. dus dat was wel chill.. alleen minder chill was dat ik helemaal alleen was in dat app en geen deken had..!!! dus ik was echt aant sterven daar op dat bed.. :P had ik me maar veel kleren aan gedaan en een jas over me heen..en dag daarna werd ik om 12u pas wakker.. toen had ik maar mn spullen gepakt en ben ik naar de hotel van antonio gegaan..heb mn spullen daar gedropt en ben ik op internet gaan zoeken voor een ander app.. had ik nog met mama gesproken.. die vertelde me of dat au-pair niet iets was om nu te doen.. dan had ik gelijk een woning PLUS ik kreeg betaald elke maand...dus ik dacht..nou ja waarom probeer ik dat niet.. dus ik op internet een profiel aangemaakt wat reacties rond gestuurd en die avond werd ik opeens gebeld... (dan zitten we op zondag avond) Door Sevan.. ze is een moeder van 2 kinderen.. 1 meisje van 10 maanden en 1 jongetje van 2 jaar en 10 maanden..en de papa uiteraard..oow.. en niet te vergeten de hond Salva.. :P ze vroeg me of ik in Rome was en zo ja of ik miss wilde langskomen blabla...dus hadden we datum gepland... maar liefst meteen hoppa die avond.. :P om precies te zijn na het gesprek.. haha.. had ik meteen de bus gepakt en ben ik langs gegaan..ik kwam daar binnen.. en het gekke was..dat ik ttotaal niet nerveus of iets was.. ik was gwn relaxed..dus dat was al een goed teken.. was een beetje chaotisch daar omdat ze net trug kwamen van het park en ze nog geen tijd had gehad om te koken en op te ruimen blabla.. dus daar zat ik ineens..op de grond met die kleine te spelen.. terwijl zij (de mama) vanalles was aan het vertellen over hun, de maniet waarop ze leven.. waar ze naar zoeken blabla.. Het zijn echt heel easy going people.. ze zeiden ook van.. Jaa we willen dat je je op je gemak voeld en als je ergens heen wild gaan in de weekend met vrienden is dat geen enkel probleem.. als we je tenminste niet nodig hebben voor op de kinderen te passen dan kun je gaan en staan waar je wild.. je krijgt ook een sleutel van me zodat je elk moment weer terug het huis in komt..blabla... mijn werkzaamheden bestaan uit alles wat de mama eigenlijk doet.. smorgens opstaan kinderen verzorgen.. het jongetje naar de kindergarden brengen en het meisje blijft dan bij mij.. die leg ik ergens in de box waar ik verder de dagelijkse dingen moest doen zoals afwas, was ophangen/opvouwen en that's it... ze hebben 3x per week een poetsvrouw die alles schoonmaakt.. als de poetsvrouw er is kan ik ook gaan en staan waar ik wil want die past dan ook op op de kleine..dus eigenlijk hoef ik niet zo heel veel te doen..en wat krijg ik per maand.... 400 euro extra.. :D Dus dat is echt netjes.. het is miss niet veel maar voor als au-pair is dit echt veel.. en ik bespaar me een hele hoop als ik een app zelf zou moeten huren..want daar hoef ik niks te betalen.. woning eten en alles is inbegrepen en krijg ook nog eens 400 euro voor mezelf.. hoe chill is dat.. :D En ja verder vertelde ze of het miss een idee was als ik zo snel mogelijk begon om te kijken of alles wel beviel..dus soort van proefperiode.. dus zou ook gelijk de dag erna.. (vandaag dus) kunnen komen en bij hun verblijven..zou mij ook weer enorm wat geld besparen voor een hotel.. echt super relax allemaal..!! en als ik zoiets had van.. nee dit is het niet dan vonden ze dat ook niet erg.. dan zochten ze gewoon een ander..echt heel easy going.. plus.. ze gaan vrijdag voor 2 weken weg.. op vakantie... en toen zeiden ze dat ik dan ook gwn daar kon verblijven.. jaa echt.. dit moet ik gewoon doen..!! dus ik ga dadelijk om 1u had ik afgesproken..dan ga ik bij haar langs en kijken hoe alles gaat..en dan ben ik eens benieuwd..!! :)) Van de ene moment ben je aant stressen voor werk en woning..en het andere moment heb je beide in 1 uurtje geregeld.. :)) En die kinderen zijn zooooo leuk..!! meisje lacht alleen maar.. jongetje is ook echt schattig.. alleen is hij niet zo makkelijk als die baby.. tegen hem moet je echt duidelijk zijn en hem ook overal bij betrekken.. want die baby krijgt vel aandacht en hij was gister ook bijna zijn zusje aant killen.. :P en toen zei die mama ook van jaa je moet oppassen dat het broertje het zusje niet wurgt..!! haha ojoj..!! Naja ik ben benieuwd..^^ Komt vast allemaal goed.. :)) Dus ja.. dat was het zo'n beetje.. haha..
Nieuwe week begint goed.. vandaag genoeg te doen..dus ik ga zo langzaam een eind maken aan mn verhaal.. Lieve mensen.. ik wens jullie een heeeele fijne dag... geniet ervan.. het is mooi weer.. werk niet te hard en tot snel dan maar weer.. :D
Baci..!!
Ooooh geweldig schatje... Super voor je! Wat een topuitdaging! En zoooo snel geregeld ineens, wow :)
You go girl! Ben trots op je! Je regelt het maar mooi daar ;) Take care, geniet & have fun met de kids!
Dikke zoen...
Wowww NY!! leuk verhaal, en zo te lezen komt het allemaal helemaal goed!
Super dat je het toch maar allemaal even doet! respeCt!
Geniet er van, en amuseer je vooral!
Take Care'
kuss NC
hey Liana,
Dat doe je snel zeg en het lijkt me toch ook wel een leuke baan :) € 400 is zeker mooi als je ook nog eens kost en inwoning hebt :)
Thats my girl!!!
TVTB, a dopo, bacione grande!!